Направих си от сняг, малко човече,
и му дадох име, Скрежко се зове.
Във къщи не обича, хич да си стои,
започва да слабее и да се топи.
На двора си живее, наистина добре,
а сняг щом завали, расте ли той, расте.
Има и бомбе, от черно кадифе,
и хубав пухкав шал, с перо от папагал.
Обаче топла супа, не иска да яде,
а само сладолед и ледено парфе.
© Ивета Все права защищены