В планината, затрупани хали
издишат парите от оловни факли,
а снегът, покрил стъпките им,
пази тайната на предишните дни.
Да нагазим в снежен оазис,
ефирен ангелически бряг,
и по природен закон, заслон
да намерим от неравен дуел...
Няма епически сблъсъци,
но сила над нас ни приканва
да отворим очи и смутени
да станем част от снежен елит.
Бели бистрици сетивата ни сепват!
Заскрежени била потреперват
под искрящия дъжд от бели петна,
а тишината пак звучи като константа.
София, 21.12.2019 г.
© Мария Все права защищены