Софийски потайности
Тук куче вие срещу пълната луна,
Момиче младо с свойта плът търгува
И мазни мутри в лъскави автомобили,
Строежи пакостни и гарвани унили,
Трамваи гръмко нижат се по булеварди,
Ечат камбани, точат се тротоари,
Блестят неонови реклами
и просяци клечат по ъгли пред оголени калкани...
© Велин Евстатиев Все права защищены