СОЛО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ ГЛАРУСИ
... на джуруми сивопери вдън небесния простор,
връз пасажите с лефери гларусите грачат в хор,
вятърът сече тръстика край ръждивите скали,
хлътват лодките в ачика подир третите петли,
слънцето по икиндия щом глава за сън сведе,
ако Бог не е пинтия, хляб с две риби ще даде,
връвка чирози навързал, стягам ново чепаре,
дишам светлия си въздух с дъх на лято и море,
с ескадрили сивопери вдън небесния простор
грача – гларусът Валерий! – соло в смесения хор.
7 юлий 2018 г.
гр. Варна, 8, 45 ч.
© Валери Станков Все права защищены