Цигара след цигара, тон след тон,
дим и отрова - съзвучие, сверено с камертон.
Ноти, петолиния и паузи,
пръсти, пожълтели от катран,
мечти за признания, поклони и аплаузи…
Май време е да проветря.
Не виждам нищо,
опипвам пианото с ръце.
Тъмно е.
По памет се сресвам
и се обличам добре.
Тръгвам.
Отивам направо към сцената на живота…
© Яни Все права защищены