Сонет за"Желязната завеса"
Стоим с паспорти и билети
пред предпоследното гише...
Ще стигнем ли до самолета,
пак Офицерът ще реши!...
Събличаха ни командоси.
Отрупваха ни със въпроси.
Разпитваха ни кое-как.
Привикваха ни пак, и пак!...
Тук, пред"Желязната завеса",
разделя се светът на две!
До тук сме ний... Нататък - те са!
До тук е чуждата намеса...
Ще минем ли и този път?
Кого ли този път ще спрат?!!
© Христо Славов Все права защищены