За мен си като слънце ясно,
ти, училище прекрасно.
Носиш име на герой,
за свободата дал живота свой.
Ти си ми огромна птица
и приемаш хиляди дечица.
Да се учат и творят,
любов и обич да дарят.
В теб се чувствам аз спокойна
и съм като птица пойна.
В теб научих хиляди неща,
за юнаци и за всичко по света.
Не ще те никога забравя
и в спомените мои ще запазя.
Ще разказвам на деца и внуци,
на какво ме ти научи.
Обичам те, училище добро,
ти за мен си ми едно.
Аз нося ти добрата вест,
че ще те почитам с голяма чест.
23.03.2006 г.
© Калина Петрова Все права защищены