СПАСИТЕЛЯТ СЕ БАВИ…
Спасителят се тутка, бави, пипка –
измряха опълченците на Шипка…
Сега сме на три мешарета –
Столипиново, Суходол и Факултета…
Язък ни за господарството –
на циганията в царството…
Всеки се кикоти и подсмива –
доктрината била фалшива…
Чанта си поръчахме голяма,
а в хазната нищо не остана…
Пълним голямата си капа
с чукундур, кромид и ряпа…
Празна мрежата е от пазара,
ефирната е с чалга и поквара…
И защото сме кутсуз – карък –
въртим се в омагьосан кръг…
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены