7 янв. 2016 г., 18:35

Спектакъл 

  Поэзия
377 0 2

Студено е и тишината мръзне

зад моето дантелено перде.

Дъждът навън в снежинки се превръща.

Познато. В мен събужда се дете.

 

И припознавам в малката си стая,

печката натъпкана с кюмюр,

съхнещите дрехи от игране

на вързания над леглото шнур.

 

В този миг и крушката изгаря

режимът да напомни може би.

С пипане отивам аз до края,

където се целуват две стени.

 

И само самотата ме прегръща,

дъждът разпява моите мечти.

Всяка вечер е една и съща,

надеждата към утрото лети.

 

Китарата проплаква да я взема,

вълшебно и различно днес звучи.

Малката ми стая става сцена

и тишината още пò мълчи.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??