Астрална спирала нанизана като
конец на игла гръдта пронизва.
На смъртно тяло - одеяло бяло.
В стая сякаш рисувана от сини,
лилави и бели цветя -
прилича на дъга с три лица.
А отвън небето е златно,
две луни - синьо-сиви очи отгоре гледаха света.
Звезден акварел нарисуван със вселенско мастило.
© Нина Чалъкова Все права защищены
Я бы в ночь белую спать не посмела бы,
я отбелила бы простынь и тело бы...