Самотен спи градът,
оставил всякаква надежда;
и по улиците си крещят
хора със сключена вежда!
Тя - веждата им голяма
говори за човешки нечовешка драма!
За самотата им говори
и ничий дух не ще оспори,
че няма вече свят,
че има само Ад!
Сбогом, мое минало;
Здравей, мое бъдеще недостижимо.
Самотен спи градът,
а по улиците си крещят
разни хора с разни идеали
и душите им от града са по-заспали!
© Никой Все права защищены