Спомен
Една любов - уж детска.
Една любов - уж не съвсем любов била.
Уж ми каза: "Не" и млъкна,
а пък аз още вярвам в тази лъжа.
Твоите очи говореха ми само,
че за теб съм единствена в света.
Но... ти млъкна и не можех да го променя.
Сега всичко е далечен спомен,
спомен, забулен във мъгла.
Край тебе въздуха отровен,
а в погледа ти все още любовта.
© Анастасия Петрова Все права защищены