Звездна шир над морски блясък,
слънце в мека синева,
звуци и далечен крясък
над безбрежна светлина.
Вятър в тихичко вълшебство,
звън на златните листа,
смях - изгубеното детство,
проста, чиста белота...
Дъх на пролетни цветчета,
мъх в гористата тъма,
шум на старите дървета
и извивка на река.
Морски бряг във лунна вечер,
пясък в стиснатата длан,
скален връх от склона вечен
над пустинния диван.
Тревен пух, застлан отгоре,
къщичка с голям комин,
непрестанен земен порив
да политнеш като дим.
Приказка от древно време,
свят от сребърни мечти,
тук душата кротко дреме
и е радостна почти...
© Нели Все права защищены
радвам се, че си тук!