Сега оттам минава магистрала;
пресича с черна лента пустошта.
Тревата – прежълтяла, изгоряла,
полегнала в примирие в пръстта.
По нея гладни врани обикалят.
В канавката пресъхнала – боклук.
Опасен електричен стълб изгаря
криле на щъркели, гнездили тук.
© Павлина Гатева Все права защищены