31 июл. 2012 г., 12:18  

Спомен за птичата глъч 

  Поэзия » Другая
452 0 1

за начало
имаш
поне по една
жена
навсякъде
където си бил
поне по едно дете
във всяко пристанище
остров
гара
или държава
 
и оставяш спомени
от усмивки
бели длани
бедра обтегнати
като лъкове
мокри кичури
романтични вечери
легла
смачкани
като пепел от рози
или пепел от забравени ставания
куп стихове
  
отчаяния
тихи звуци
печал
тишина след отлитането на птиците

 

 

Публикувано в Алманах поезия 2023 Буквите.
 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • ... това за начало...
    а после?

    "пепел от забравени ставания..."
Предложения
: ??:??