Спомени
Познати места навяват спомени,
минаваш оттам, но вече има промени.
И все още са същите къщи,
запазили спомените същи.
Ето го и колоездача предишен,
подава ти вестника скришен.
Продължава по пътя и избледнява.
А човекът продължава, подминава.
Виж! Още един спомен прекрасен,
детски дяволит пръст красен
подава се иззад вратата
и тя изскърцва старата.
Обръщаш се – виждаш,
и отново продължаваш.
Толкова хубави спомени,
а вече са нови, променени.
Старите времена минаха,
и новите спомени дойдоха,
но ще ги помниш скъпите,
неочаквано връщащи се...
Спомените!
© Грийн Лейди Все права защищены