10 янв. 2014 г., 10:11

Спонсорът 

  Поэзия » Гражданская
473 0 2

Спонсорът

Един човек ни спонсорира.
От него вземаме пари.
Богатството си как събира,
не съм се питал аз дори.

Щом дава, значи много има,
а аз защо съм без пари?
Макар че работя за трима,
аз нямам в джоба пет пари!

Не знам, каква му е играта?
Пере ли нечии пари?
Играе ли по правилата,
не знам му бизнеса дори?

Във мътната вода за риба
е тръгнал престиж да лови,
на другите е казал: "Чиба"!
Не е добър човек, уви!

От кредити се е облажил,
навярно е  и мафиот!
От нас  ли той се е облажил?
Той граби простия народ!

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря за добрата оценка,ласкаете ме!Радвам се, че Ви харесват работите ми!Поздрави!
  • Много са ти добри ти са стиховете, Христо!
    Мъдри, ясни и разбираеми.
Предложения
: ??:??