Спорове
На сцената малка нараства волтажа.
Чернеят от злобата гневни очи...
За спорове жалки аз ще ви разкажа...
Най-често защото за тях си мълчим…
Какъв им е спорът - те често забравят.
А спорят жестоко, защото са в спор…
И свойто достойнство в пепел оставят.
На битката после ще правят разбор!...
Те като петлите до кърви се бият.
Те късат парчета от чуждата плът...
Докато честта си с това не убият.
Докато не скъсат обратния път…
И тъй - наранени, оплюти и жалки -
напущат арената на любовта!...
Убиват голямото в спорове малки...
Защо ли е толкова глупав света?!…
© Христо Славов Все права защищены