Синеока моя, русокоса.
Толкова красива си, дивна и добра.
Твоята хубост омагьосва
страната ни, за мен - е ясно,
че може и света.
Спиш ли ти - България заспива.
Заспиват гарите и кръчмите дори.
Феновете футболни по стадионите заспиват.
Заспиват и ченгетата във своите коли.
Събудиш ли се – грейва ни страната,
за кратък изстрел, като лъч през пролетта.
Инвестиции долитат. Пращи от злато и хазната.
България превръща се в мечта.
Синеока моя, русокоса, аз моля те-
смали спането само!
Че заради твоя дълъг сън,
пак ще се пробват с нови политики,
и с поредната догонваща програма!
© Иван Иванов Все права защищены