СРАМЕН ПЛАЧ
Плачете! – За Царството на сенките,
за перфидния цинизъм,
на силиконките за ненките!...
Ридайте и плачете!
За сенките се кахърете!
За сенчестата икономика,
за тайната ви електроника,
за правителствата в сянка,
за мургавата КИНГ – КОНГ обезянка!
Плачете, мърляйки природата –
сенчеста нали ви е породата;
сенчеста – маймунска,
кастова – робовладелска –
враг на кауза – земевладелска…
Плачете вий за привилегия,
мразете бойната си легия!...
Насилвайте и бийте,
а после – ръцете си измийте!
Плачете! Да не се срамувате –
нали сенчесто се вий “римувате”!...
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены