19 мар. 2015 г., 10:41

Срамувам се от емблемите 

  Поэзия
270 0 4

Не се срамувам, че съм от страна,
в която Президента е помия,
в която управлява глупостта,
в която всички са затънали до шия.

Не се срамувам, че съм от държава,
в която имащите най крадат,
в която бедните не заслужават
нормално, като хора да ядат.

Не се срамувам, че съм от Родина,
в която е красиво като в Рай,
която е изложба от картини
в която красотата е безкрай.

Не се срамувам, че съм от България,
калена с кръв и обич за живот.
Срамувам се от днешната лотария
заложила съдба на цял народ.

Срамувам се от тъпото нехайство
на тия дето грабнаха властта.
Срамувам се от завист и предателство,
емблемите на моята страна...

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??