Имах среща със дявола.
Надарен е с красиво лице...
А под гърдата му, лявата,
със сигурност няма сърце...
Голям кавалер е, целува ръка,
но това е само привидно...
Притежава номадска душа,
лицемер със усмивка ехидна...
Обвит е в порок, но не пуши,
нито пие, само хойка безспир...
Приказлив, не умее да слуша,
би се прекръстил дори в манастир...
Той е алчен, безмилостен хищник,
във очите му мълнии светят...
Разхожда лъжата под мишник,
има брак, но не спазва обета...
Подхранва най-алчното его,
за хорската болка нехае...
Детето прилича на него,
жена му на злоба ухае...
Умен е, много коварен.
Ще ти вземе душата със жест...
Няма чувства, адски покварен,
не е чувал за доблест и чест...
Имах със дявола среща.
Аз го познавам добре...
В момента ви гледа отсреща
оня там, с харизматичното лице...
© Величка Русева Все права защищены
Поздрави!