Очите им се срещнаха случайно,
забелязаха се погледите насрещни,
времето спря за секунда само,
а мислите се родиха безгрешни.
Очите изрекоха първите думи,
мисълта слушаше скритото сърце,
времето започна да брои от нула –
за тях изгря второ любовно слънце...
Любовта от пръв поглед разбра
намека на очите след първата среща,
продължиха заедно с едни очи
по пътя на любовта гореща...
© Никица Христов Все права защищены