Кажи ми,
бил ли си във огледалото?
Там, където още екнат отдавна отзвучалите
мелодии, искрящи с белите
снежинки, пронизващи със ледени вълнички
тялото.
Където времето е спряло,
където споменът ехти,
вовеки слънце е изгряло,
по пердето зайчето пълзи...
Срещал ли си себе си?
Потъвал ли си в две очи?
Оглеждал ли си се
във детските забравени
мечти?
© Йордан Серафимов Все права защищены