11 апр. 2015 г., 20:26

Срещу мошеника 

  Поэзия » Другая
239 0 0

 

СРЕЩУ МОШЕНИКА

 

Когато някой седне срещу тебе

и с хватки иска да те обере,

и ти му пречиш пак от благото да гребе,

не искаш да си му  мюре...

 

И тъй на далаверите му пречиш,

и можеш лесно да го уличиш

да вземеш ти от лапите му мечи,

онуй което с своя труд твориш.

 

Ти знаеш, че е тръгнал през просото,

че синковеца иска да краде,

и че се прави Идол в обществото

и чужда слава иска да бере!

 

Но той със удар ще те изпревари,

защото има опит за това,

защото е обвързан със другари

и прави всеки ден това!

 

И вместо срам, започва да ругае.

И вади от ръкава компромат!

О, колко много хитринки той знае

И на” пазителите” ни е брат!

   24.02.2015г. София

 

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??