Спи народът сред заблуди,
мамят го алчни политици.
Няма шанс да се събуди,
угаснаха последните искрици.
Вместо кучета да го пазят -
овчарят вълци назначи.
Вместо всички да излязат -
народът блее и мълчи.
Корупция и бедност го терзаят,
но той продължава да търпи.
Вместо да се бори за раят -
позорно продължава да спи.
© Георги Все права защищены