18 июл. 2012 г., 13:10  

Станете!... В чест на Левски 

  Поэзия » Гражданская
508 0 4

Станете!...
В чест на Левски



Под силните му стъпки се тресе Земята,
тече във вените й и от неговата кръв,
Апостоле, къде е любовта и свободата,
за които и Христос разпънаха на кръст?!

Къде притихнала е и стои незнайно,
прокудена от роденият си бащин дом,
душата на народа скитаща безкрайно
за да опази себе си от гибел и погром.

........................................


Къде е святата любов, народна?!
Къде сте мили мои, братя и сестри?!
Станете! Левски съм! И ще помогна!
Към свобода повеждам вашите души!



Лъчиста

 

© ЛЪЧИСТА Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??