25 янв. 2010 г., 09:13

starry night* 

  Поэзия » Другая
729 0 7
отвори крилете чарли
 
и подпри нощта
 
претъркаляй  наляво казаните думи
 
тишината отдавна изстина в ръцете ми
 
а прескочените улици
 
забравят имената си след мен
 
Кришна е на ъгъла
 
който излиза от светлото на устните ми
 
и обещава нирвана
 
след първите завъртания
 
по гладката повърхност на
 
луната
 
завърти се чарли
 
не отлагай влизането в седмото небе
 
знаеш как стоят нещата
 
знаеш всички точки на очите ми
 
съедини ги в преминаване
 
от синьо
 
поноси ме малко на крилете си
 
подръж нощта
 
секунда и половина още
 
докато паднат звездите на дясното ти рамо
 
и видимата тишина заспи
 
прегърнала  началото
 
все някак си ще се намериш
 
в безкрая
 
или поне от другата страна на луната
 
наклонена вляво
 
запомнила третата буква 

на оня сбъднат сън

в който се целуваш  с магьосници
*звездни нощи

© Зорница Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??