8 сент. 2011 г., 18:19

Стенен часовник 

  Поэзия » Философская
530 1 1

Стенен часовник

 

Олющена бяла стена,

а на нея - стенен часовник

крепи се едва-едва

и тиктака тихо, немощно.

 

Изостанал е вече с час,

бавно въртят се стрелките.

Не прилича ли малко на нас -

остарели безмълвно в дните?

 

Шумно изскърца вратичка,

отвори се бавно, полека -

изхвръкна счупена птичка,

не прилича ли тя на човека?

 

Изпята, заглъхнала песен,

побелели вече крила -

покрити с мухъл и плесен.

А красива преди е била.

 

Илияна Дадарова

 

 

© Или Дадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??