СТИХ
Синева се спусна с междуметие
и плисна пролетна роса,
тя отнесе редовете ми,
дописвани до през нощта.
Синева препусна през градините,
над прашния ръждясъл път,
тя погледна през комините
дали ще сготви пак денят.
Синева докосна и площада,
и рано тръгнал пощальон,
тя целуваше тавана
на вече чистия балкон.
Синевата спря, за миг изохка
и се усмихна любознателно,
а след това заля със охра
моя стих без препинателни.
Илия Вълчев
© Илия Вълчев Все права защищены