Стихоприказка за Баба Яга, Кривокрак и малък Смешко
Баба Яга има внуче
от сина си, маг Кашчей.
Чака го с вълшебно куче -
Смес от върколак и змей.
Тя с отвара го създаде
и със бабина любов.
Име, Кривокрак, му даде,
и обучи го за лов.
Внучето й, малък Смешко,
най-накрая долетя.
Той не бе дете човешко,
имаше си и крила.
То, с магическите твари,
е нормално всичко щуро.
Тя посрещна го с попара
и направи му фризура.
Чак ушите му подстрига,
че коса по тях растеше.
После ме прочете книга,
но детенцето пък спеше.
С утрото щом се събуди
тръгна с своя Кривокрак.
Да танцува с пеперуди
искаше до първи мрак.
Но бе кучето ловджия
и започна да ги гони...
Смешко вдигна олелия,
сълзи бисери зарони.
Чу го бабата, дотича,
и разбра веднага всичко.
И защото го обича
превърна кучето в добричко.
Щом видя го как се гали
малчуганът се засмя.
Почна баба си да хвали,
китка й набра с цветя.
Баба Яга тъй се трогна,
че носът й затрепери.
Цвете зад ушото бодна
и играха до вечеря.
Тъй безгрижно и задружно
ваканцията цяла бяха.
А когато той си тръгна
всички чудото видяха.
Баба Яга бе добричка,
усмихната и подмладена.
Помагаше с сърце на всички
със фея сякаш подменена...
*****
Поуката? Открии я сам!
Отивам с Смешко да играя.
И името ми ще познаеш, знам,
и със опашка Чал ви казвам в края.
28.07.2023.
© Георги Каменов Все права защищены
Не съм се отметнал от думите си, но доколкото разбрах, ставащото е прецедент, тъй че Админът ще взема решение.
Каквото и да е то, ще го приема.
Благодаря ви Сърдечно!