Сто пъти върнах се назад.
Сто пъти, хвана ме яд.
Сто пъти, превъртях.
Сто пъти, в този кръговрат.
Сто пъти, ширил съм в хоризонта.
Сто пъти, пожелавал съм да съм на фронта.
Сто пъти, че вече да се свърши.
Сто пъти, се опита тя да ме довърши.
Сто пъти, пожелавах и се молих.
Сто пъти, не проговорих.
Сто пъти, с дъх затаен.
Сто пъти, очаквах стотният ден.
© Мъро Биков Все права защищены