21 февр. 2013 г., 17:41

Стоманена птица 

  Поэзия » Другая
506 0 0

Стоманена птица пори облаците

отправила се през тях към висините.

Жарко слънцето е пламнало,

огрява металното ù тяло.

 

Огнена струя мощно разсича ефира,

тихото пространство оглушава мотора,

вятърът свисти шумно край крилата,

металът отразява светлината.

 

Издига се и се спуска,

обръща се и се завърта,

бясно в небето препуска,

сянка над полето прелита.

 

септември 2001

© Виталий Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??