Не ме е страх от тая тишина,
която някога настъпва помежду ни,
или от гъстата, зловещата мъгла,
която често скрива общите ни друми...
Не се страхувам и от твойта ревност,
която ден след ден по-буйна избуява,
не ме е страх от мойта непотребност -
в очите ти, аз знам, не съм такава!
Не ме е страх от миналите грешки,
които ме изпълват само с мъка,
не ме е страх от спорове човешки,
с които ежедневието бъка!
Не ме е страх от трудния живот -
ще продължавам, даже всичко да ми вземе,
не ме е страх да срещна своя гроб -
той чака, все пак, никой друг, а мене!
Не ме е страх от другата жена,
ако е писано, тогава ще си с нея,
не ме е страх, че ще изгубя любовта,
защото само с нея аз и ти живеем!
Единственият страх ми е Страха!
Страхувам се! Ще мине много време,
а после старческата Му ръка
от мене надалеч ще те отнеме!
© Любимата Все права защищены