СТРАХ
Нощта черни сенки застила -
светлините от къщи краде.
Градът в мрака търси закрила.
Сънят ме води, не зная къде.
Облаци прохождат със страх.
Озъбена луната с яд ги заглежда.
Кучета вият. Време за грях.
… Душата е бременна с нова надежда.
© Мимо Николов Все права защищены
страхът или сънят