Страх за момичето, което бере ябълки
Страхувам се,
че ти ще ми дадеш
една ябълка
и аз
ще я захапя лакомо.
Страхувам се,
това ще ти хареса
и друга ще поставиш
във ръцете ми.
Страхувам се,
че после ще потънем
в зеленото,
отдолу,
под дърветата.
Страхувам се,
че следващата есен
в градината,
под клони натежали,
ще търся своето
момиче весело,
но ябълките -
ще бере... жена ми.
© Александър Калчев Все права защищены