23 июн. 2021 г., 20:28

Страхът - Мечтата 

  Поэзия » Пейзажная, Для детей, Другая
460 0 0

Седи си бръмбар във тревата,

блуждае във гората,

очите вперил е

в хижата - затихнала високо

горе в планината. 

 

Наоколо минава времето

като прашинка на земята,

отваря тихичко вратата

на къщурката в зеленината. 

 

Отвътре лъха топлината

и възвръща неговия сън - мечтата. 

 

Заспал е, спи,

пренесен със душата,

виси на хълма в планината. 

Отправя се в небето

плахо със крилцата, 

промъква себе си

във тъмното- нощта- пухкавината.

 

Застинала е, не помръдва,

но с ропот чува се,

шума на пътя - бурята,

където срещат се

страхът - мечтата

и

преобразува него в светлината. 

 

 

 

 

 

 

 

   

© Велла Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??