19 февр. 2014 г., 00:37

Страхът убива бляскави мечти 

  Поэзия
415 0 3

Изписаха се тонове хартия

за българският син на Господ-Бог.

Обаче истината някъде се крие

и робът продължава да е роб.

 

От делото МУ свято - само думи...

От образът Му - сините очи...

Делата днес са истинско безумие,

а примерът Му - се обезличи.

 

Портретът Му виси по кабинети.

Респект - пред който го е окачил...

Конкретна дата - със конкретно цвете,

а след това отново - водевил.

 

Народът, "поумня" на сто процента

и всеки само себе си цени...

Защо са му Апостоли в момента,

щом има пример?... Примерът си Ти...

 

В луда надпревара всеки иска

портретът му до Твоя да виси,

но чуе ли бесило, не му стиска.

Страхът убива бляскави мечти.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??