Странно малоумна...
Превръщаш ме в дете наивно, щуро,
вървя цъфтяща, влачейки краката,
изглеждам някак странно малоумно,
ухилена, гореща, простовата.
Усмихвам се на всичко и сияя,
дърветата ме галят с чудни клонки,
цветята милват ме, разнежена ухая,
а слънцето, ме цели със бонбонки.
Тревата ме пощипва по краката,
светулки във очите ми блещукат,
с калинки украсила съм косата,
мечтите, своеволно си мъждукат.
Дете съм с теб, разглезена, добричка,
с ръцете ти, захласната играя,
не ме оставяй никога самичка,
ще се изгубя в тъмното, самотна ще ридая.
Дете съм с теб, ела да поиграем...
© Неземна Все права защищены