Земното дете… жаднооко се рее
из дебрите нечувани на всичкото…
Скромна частица от природата-майка,
взрив на въображение и знание,
синтез на дръзка мисъл с любящо сърце!
От безкрая на живота нежна брънка,
виждам го дете-птица, с вълшебни криле,
през воала на Космоса прогледнало,
божествено слънце понесло на ръце…
© Росица Танчева Все права защищены