Тъй студено е навън, мръзна на снега,
паля поредна цигара, гледам слънцето
как бавно се скрива и си мисля - какво правя аз? -
Изпадам в поредната депресия,
плача, крещя, злобея,
гние моята душа бавно и мъчително.
Не мога да поправя нищичко.
Рев, самота и празнота,
отварям зелените си очи,
те пълни са със гняв сълзи, поглеждам
през прозореца, навън е поредната виелица.
Мисля си...
Дали душите на хората
са като разярените снежинки навън?
Връщам се към старите си опетнени спомени.
Минава нощта, ставам.
Сякаш нищо не е било.
И пак продължавам.
Продължавам да живея в калта.
© Мъченик на Изкуството Все права защищены