Навън студено е.
Понякога и вътре...
Недей прегръща с ледени ръце,
едва го стоплих, ще замръзне...
крехко е влюбчивото сърце.
Снежни човеци не му обещавай
или нарисувани сърца в снега.
То ги запомня и ще ги очаква,
наивно е... не е ли това любовта?!
Недей целува със студени устни,
ако мислите ти топли не са.
Не влизай, ако после ще тръгваш
минувачите топлят, но не с душа.
Навън студено е.
Понякога и отвътре...
© Емилия Йорданова Все права защищены
Именно “влюбчиво” е, защото може още да не е “влюбено”.