26 сент. 2009 г., 10:15

Студено прозаичен стих 

  Поэзия
686 0 5

По стълбовете само некролози.
Завоите - отрупани с цветя.
От миризма на карамфил и рози
не се усеща как вони газта.

От мраморните кръстове студее.
Полираните снимки не блестят.
Мотори, вместо птички, грозно пеят.
Вместо усмивки - клаксони реват.

Пищят спирачки. Псуват се шофьори.
Очите от изкуственост горчат.
Не иска никой да премине втори,
но първите минават в оня свят...

Всичко е студено прозаично.
Пешаците метафорно мълчат
и с погледи живота те разлистват...
Вместо афиши, помени четат.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??