Камък и стъкло се сляха във едно,
а камъкът е стъклен, приличащ на око.
Окото от стъкло във камък се оглежда,
а камъкът в стъкло, с едно око поглежда.
Погледът огледа се във каменни очи
и в тях видя как радостта тъжи.
А камъкът прогони тъжната следа,
със стъклени очи погледна любовта.
© Николай Стойчев Все права защищены