31 янв. 2007 г., 13:49

Стъпки ли, чувам на двора... 

  Поэзия
562 0 8
Стъпки ли чувам на двора,
или вятърът стене в умора?
Тъжни камбани щом бият,
звездите зад облак се крият
Тихо е, като сбогуване,
на лъчите удавени в дъното.
Плисък изпят със затишие,
пауза...блъска във вените.
Обич, когато се ражда,
изгрява звезда на небето,
когато звездица изгаря,
пътека чертае в сърцето.
Стъпки ли чувам на двора,
или вятърът пее свободен.
Изгаря звездица сияйна,
пътека чертае за влюбени.
Със стъпка най-тиха в нощта,
поемам и аз към луната,
заменям съня за светлина,
дано да дочакам и утрото.

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??