Суета
Всеки търси туй, що няма,
недоволства всеки час.
Търси Истина голяма
във Житейските неща.
Самовлюбен той желае
най-прекрасните неща,
а слепец си все остава
за красивото в света.
То навред е - намери го -
то е винаги сред нас!
Не ламти за най-голямо -
наслаждавай се сега!
От живота по-красиво
няма нигде по света.
Най-прекрасното е ЖИВО -
Другото е суета.
© Гергана Спасова Все права защищены