Рози алени, пембени
с букли смешно-грациозни,
с поли ярки и помпозни
тропат с токчета шикозни.
Важно и надменно стъпят,
фустите да не настъпят.
До тях кичести божури,
с рокли като абажури
перчат се и се покланят,
ред е дамите да канят.
Орхидеи и лалета -
майсторите на балета,
в своя танц самовглъбени,
от овации заслепени.
Кремове, зюмбюли разни
в цветове разнообразни
с аромата свой пленяват,
евтино не го продават.
Гербери и хризантеми
кичести и пребогати
красят царските палати.
Красота и суета!
Дали ще да спасят света?!
Сама тихичко встрани
маргаритката стои.
В бяла рокля, чист памук,
без плисета и без пух.
Без помпозност и без грим,
ала с дух непримирим.
Ех, в света безкрайно цветен,
баснословен и суетен
има нужда от поля,
с нежни билки и цветя…
Ромашка, 14.10.2022г.
© Златка Чардакова Все права защищены