Сурва, весела Годино!
дано да носиш, Годино,
за пенсионера – добавки,
за чаавето – надбавки!
За бежанеца – постеля!
За мързеливец – неделя!
На кака Мара – момченце,
на дядо – ново чененце!
А бате Спас свястно гадже
иска от теб да намаже.
Дано си дашна, Годино!
На мама дай бъчва вино,
на тате – туба ракия,
а на съседа – мистрия,
да си замаже тавана,
че наводних го зарана.
А на мен ми дай телефонче
сал с едно Главно бутонче!
Да си поръчвам, Годинке,
всякакви щури картинки!
Сурва, сурва Годино!
Недей ни праща на кино,
а помогни да сме здрави,
за да те тачим и славим!
© Красимир Йорданов Все права защищены