Сваляч над 70
Мило и чаровно създание,
що ми не обръщаш внимание?
Ех, момиче сладко, медено,
защо ти е сърцето ледено?
Защо със мен се не задяваш,
а се ехидно подиграваш?
Хайде да те водя в сладкарница,
пък може и във баничарница,
да те почерпя със бозица,
че си ми първа хубавица!
Ще ти рецитирам аз сонети
от вековечните поети
Данте, Шекспир и Петрарка,
ще бъдеш моята овчарка!
Но няма тук картина пасторална,
че днес епохата е комерсиална…
Сега годините са тъй трагични,
сношения любовни станаха парични!
Не вярвам, че промяна на системата
ще да реши до край проблемата.
По-скоро причината ще е в туй,
че веч не рипа и мърда Онуй…
М. Маринов
петък, 13-ти,
Лето Господне 2015,
месец Тръвен
© Марин Маринов Все права защищены