Един щурец
голям свирец,
две калинки
с бръмбарчета три
тръгнали в зори
сватове да търсят
в гъстите гори.
Срещнали ги двечки
пъстри бубулечки,
няколко сърнички
и ежчета добрички.
Пеят им на всички
веселите птички.
Сватба по-голяма
във гората няма.
Да се жени иска
зайчето за... Лиска.
© Харита Колева Все права защищены
Супер стихче!
А между другото - идвам от парка и наистина срещнахме "няколко ежчета добрички", та и една невестулка...сигурно отиваше на сватбата!